duminică, 21 februarie 2010

Frumusete fara batranete

Obisnuite cu produsele cosmetice preparate pe cale industriala,usor de procurat,de cele mai multe ori uitam ca o adevarata cosmetica vie ne sta la indemana prin plante si ele usor de gasit,dar cu avantaje mult mai mari decat produsele cosmetice industriale.
Sa numesc numai doua din avantaje,nu se altereaza si sunt verificate in timp.
Incercarea de a pune la locul meritat cosmetica din plante necesita lamurirea a trei notiuni,cunoscute dar cu o formulare corecta:infuzia,maceratul,decoctul si compresa.

Infuzia se prepara in 2 moduri:
-peste planta(1-2 lingurite) se pune apa clocotita(250 ml),si se lasa asa,fara foc,10-15 minute.
-in apa clocotita se pune planta si se lasa acoperita 10-15 minute.

Macerarea
In apa fiarta si racita se pune planta si se lasa la macerat,de la caz la caz,de la 30 minute pana la 24 de ore.

Decoct
Planta maruntita(1-2 lingurite) se pune direct in apa rece(250 ml) si se fierbe apoi 20-30 de minute.Dai focul mic,15-30 minute,completand din cand in cand apa care se evapora.Cand a scazut se strecoara decoctul fierbinte.

Compresa
Inmoi o bucata de tifon sau panza foarte curata in solutia indicata in reteta si o aplici pe locul dorit

Ce femeie nu isi doreste sa arate cu cativa ani mai tanara?!Pentru ca acesta este si visul meu,ti-am pregatit multe trucuri care te vor ajuta sa te mentii in cea mai buna forma.Important e sa incepi chiar acum!
Veti gasi aici retete cosmetice din plante,simple,ieftine si eficiente pe care le putem prepara la domiciliu.Cu un dram de placere si cu putina stiinta,gasesti in bucatarie toate acele substante potrivite care fac din prepararea si aplicarea cosmeticelor "homemade" un adevarat regal.
Ai la dispozitie o multitudine de tratamente naturiste, pentru a putea alege pe cele care se potrivesc problemelor tale si care iti sunt cel mai la indemana de preparat.
Urmeaza sfaturile mele si vei vedea ce usor e sa stralucesti...de frumusete!!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu