luni, 8 martie 2010

Tratament naturist pentru ten mixt



Tenul mixt este foarte frecvent intalnit.El este gras in anumite regiuni(zona T:nas,barbie,frunte),restul portiunilor fiind uscate.Zona T are aspect stralucitor,este uleios la atingere si predispus la aparitia pustulelor si punctelor negre.
Tenul mixt necesita atentie speciala deoarece zonele uscate necesita ingrijire, in timp ce zonele grase(barbia,aripile nasului,zonele dintre sprancene) necesita curatare pentru evitarea aparitiei eruptiei de tip acnee.



Ingrijirea tenului mixt trebuie sa tina cont de urmatoarele sfaturi:
-prosopul de fata trebuie schimbat la 2 zile pentru a evita inmultirea microbilor
-nu se foloseste crema in exces pe zonele grase
-daca folositi machiaj , incercati sa utilizati pe zona T produse fara grasime,antistralucire.

Ingrijirea regulata a tenului mixt include cativa pasi simpli:

  • Pasul 1:Baie de aburi-se poate face la 2 saptamani,timp de 10-15 minute.

Ingrediente:galbenele,albastrele sau musetel.
Mod de preparare: expunere timp de 10-15 minute deasupra unui recipient cu infuzie fierbinte din galbenele,albastrele sau musetel.Pune-ti un prosop pe cap si lasati-l sa cada imprejurul vasului.


Ingrediente: 3 lingurite de ulei de floarea soarelui, 8 picaturi de ulei esential de napraznica, 6 picaturi de ulei esential de palm, 6 picaturi de ulei esential de ylang-ylang sau lavanda
Mod de preparare:expunere timp de 10-15 minute deasupra unui bol cu amestecul fierbinte din aceste ingrediente.

  • Pasul 2:Scrub pt indepartarea celulelor moarte

Ingrediente:1 lingura malai,sare grunjoasa,ulei de masline
Mod de preparare: amestecati bine intr-un vas cate o lingura de malai,sare grunjoasa si ulei de masline.Masati fata foarte usor cu acest amestec,ocolind zona cearcanelor si a ochilor.

Ingrediente:1 lingura malai,1 lingura tarate de grau
Mod de preparare: masati fata foarte usor cu acest amestec,ocolind zona cearcanelor si a ochilor,pentru a deschide mai bine porii.

Ingrediente:1 lingura malai,smantana
Mod de preparare:malaiul se amesteca cu smantana,in cantitati aproximativ egale,pana se obtine crema cu care se curata fata.

  • Pasul 3:Masca

    Ingrediente:2 linguri miere,2 linguri ulei de masline sau de porumb
    Mod de preparare: se amesteca foarte bine mierea cu uleiul de masline,se intinde pe fata gat si decolteu,se lasa sa actioneze 30 de minute dupa care se indeparteaza cu un tampon de vata imbibat in infuzie calduta de musetel.

    Ingrediente:morcov,lapte praf
    Mod de preparare:se taie morcovul,se pune in storcator,iar in sucul obtinutde pune lapte praf pana se obtine un amestec mai cremos.Se intinde pe fata,gat si decolteu,iar dupa 15-20 de minute se indeparteaza cu apa calduta

    Ingrediente:6 petale proaspete de trandafir,2 lingurite de apa de tandafiri,1 lingurita iaurt,1 lingurita miere
    Mod de preparare:se pun petale in apa de trandafir.Se adauga apoi iaurtul si mierea.Aplica masca pe fata,las-o sa actioneze 10 minute si clateste-te bine cu apa calduta.

    Ingrediente:un morcov,1 lingura smantana
    Mod de preparare:morcovul se da pe razatoare si se amesteca cu smantana,apoi se aplica pe fata,gat si decolteu.Se lasa sa actioneze timp de 15-20 de minute si se indeparteaza cu apa calduta.

    Ingrediente:1 papaya
    Mod de preparare:luati 3-4 linguri de pulpa de papaya fara seminte,bine coapta.Pisati-o bine si raciti-o in frigider.Aplicati-o pe fata timp de 10-15 minute ,apoi indepartati-o cu apa rece.

    Ingrediente: 1 lingurita de drojdie de bere, 7 lingurite de iaurt, 1 lingurita de ulei de masline, 1 lingurita de ulei de germeni de grau, 1 picatura de ulei esential de palm, 1 lingurita de ulei esential de lamaie, argila pudra
    Mod de preparare:pasta obtinuta se aplica pe fata timp de 15-20 minute;se clateste cu apa calduta.

    Ingrediente: 2-3 lingurite malai, un galbenus ou si o lingurita de miere.
    Mod de preparare: amestecul obtinut se aplica pe fata timp de 15-20 minute;se clateste cu apa calduta.

    Ingrediente: 1 ou
    Mod de preparare:se aplica pe fata albusul de ou fara sa fie batut,se mentine 15 minute si se clateste cu apa calduta.

    Ingrediente: argila,apa sau suc de fructe
    Mod de preparare: se amesteca 2 lingurite pulbere argila cu apa sau suc de fructe;se aplica pe fata 30 de minute;se curata cu apa calduta.

  • Pasul 4:Lotiune tonica

    Ingrediente:apa de trandafiri
    Mod de preparare: intotdeauna pastrati la frigider o sticluta cu apa de trandafiri. Imbibati o bucata de vata cu apa de trandafiri rece si tamponati fata.

    Ingrediente:tei,nalba,musetel
    Mod de preparare: imbibati un disc demachiant in infuzie de tei ,nalba si musetel si tamponati fata.

  • Pasul 5:Aplica o crema de fata pe baza de hidrozi-acizi si vitamina C.

    Folositi o crema hidratanta pe partile uscate ale tenului, si daca este posibil, folositi o crema hidratanta fara ulei pe zona T. Zonele uscate ale fetei necesita hidratare pentru prevenirea formarii ridurilor premature.

1 comentarii:

bilabila1 spunea...

Am citit de curand cateva pareri despre produsele de curatare si am vazut ca sunt multe persoane in cautarea unor astfel de produse. Eu calatoresc destul de mult in afara tarii datorita serviciului sotului meu si am incercat de-alungul timpului foarte multe produse pentru curatarea tenului. Am ales de ceva timp sa folosesc produsele de la Thursday Plantation, pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai (tea tree oil). Alegerea mea se bazeaza pe faptul ca tenul meu a avut destul de multe probleme in timp: acnee, puncte negre, uscare, apoi a devenit un ten mixt. Am cautat produse naturale, fara compusi chimici sau alergeni si care sa aiba si rezultate foarte bune. Dupa ce mi-am cumparat cele 3 produse de curatare de la Thursday Plantation, pot spune ca am gasit produsele care indeplinesc in totalitate cerintele mele. Spuma de spalat pe fata este foarte delicata insa curata riguros tenul incarcat de impuritati. Lotiunea tonica pe baza de ulei din arbore de ceai si hamamelis indeparteaza complet resturile de machiaj, lasand o piele foarte curata si relaxata. La final utilizez crema hidratanta, care completeaza perfect pasii de curatare prin mixul de hidratanti naturali pe care ii contine ( ulei din arbore de ceai, ulei de macese si vitamin E). Vi le recomand cu toata increderea.

Trimiteți un comentariu