luni, 1 martie 2010

Regenerarea tenului dupa varsta de 30 de ani

Dupa varsta de 30 de ani,trebuie sa incepi sa sustii regenerarea celulara si sa mentii aspectul tanar al pielii folosind o gama de produse cu continut ridicat de vitamina A.Scrubul delicat trebuie inlocuit cu un exfoliator mai puternic ,iar din cand in cand trebuie sa-ti faci la cosmetica o microdermabraziune.

Microdermabraziunea este tehnica de peeling cu ajutorul careia celulele moarte sunt indepartate ,metabolismul celular este activat iar ridurile fine sunt estompate.

Foloseste urmatoarele retete simple,100% naturale si foarte accesibile,pentru a da fermitate pielii.Exista anumite plante si fructe care sunt capabile sa redea tenului luminozitatea si aspectul tanar.Profita si tu beneficiile lor si ,o data pe saptamana,ingrijeste-te incepand cu un scrub pentru curatare ,apoi o masca aplicata in fiecare saptamana si terminand cu creme hidratante bazate pe ingrediente antiimbatranire(in special vitamina A) si masaje faciale cu produse naturale.

Programul tau de ingrijire pentru regenerea tenului este urmatorul:


  • Pasul 1:Baie de abur cu plante

Ingrediente:flori de musetel sau menta;
Mod de preparare:prepara o infuzie din aceste flori apoi aseaza-te deasupra vasului si acopera-ti capul cu un prosop timp de 15 min.


  • Pasul 2:Scrub pt indepartarea celulelor moarte

Ingrediente:pulpa de dovleac,2 linguri seminte de dovleac,1 lingurita ulei masline

Mod de preparare:Pulpa de dovleac se fierbe 10 min,se paseaza si se amesteca bine cu uleiul de masline.Semintele de dovleac curatate si neprajite se piseaza si peste ele se adauga pulpa de dovleac cu ulei.

Ingrediente:2 lingurite de migdale pisate,1 lingurita de miere;
Mod de preparare:Maseaza usor fata cu amestecul obtinut din cele 2 ingrediente iar dupa 5 min clateste-te cu apa calda.


  • Pasul 3:Masca

Ingrediente:un mar,miere

Mod de preparare:cojeste marul,taie-l in bucati,piseaza-l cu blender-ul sau cu o furculita,apoi adauga miere putin cate putin si amesteca pana obtii o pasta.Aplica mixtura pe fata evitand zona ochilor ,iar dupa 10 minute indeparteaz-o cu apa calduta.


  • Pasul 4:Lotiune tonica

Ingrediente:2 lingurite de suc de mere,1 lingurita miere
Mod de preparare:amestecul aplicat pe fata impiedica uscarea si previne aparitia ridurilor


  • Pasul 5:Crema pentru fata

Ingrediente:1 lingurita crema hranitoare (la alegere),1 lingurita unt,1 firicel zeama de lamaie

Mod de preparare:amestecati bine intr-un bol untul caldut cu crema hranitoare si cu zeama de lamaie,pana se obtine o crema omogena.Intindeti crema pe fata ,pe gat si pe decolteu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu